Planium Site Manager
Planium Site Manager

Projektipankki
< Siirry artikkeleihin

Verovelkarekisteri, mikä se on?

Verovelkarekisteri on julkinen palvelu, josta kuka tahansa voi tarkistaa tiedot yrityksen veroveloista tai ilmoituslaiminlyönneistä. Rekisteristä näkyy, onko yrityksellä verovelkaa vähintään 10 000 euroa tai kausiveroilmoituksen antamisen laiminlyöntejä viimeisten 6 kuukauden ajalta.

Palvelu tulee käyttöön joulukuussa 2014, jonka jälkeen yrityksen tietoja voi tutkia Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän verkkopalvelun kautta.

Verovelkarekisteri

Tilapäinen ongelma? Sovi verottajan kanssa

Maksuvaikeuksiin joutuneen yrityksen kannattaa viipymättä ottaa yhteyttä verottajaan ja sopia velan maksujärjestelyistä. Jos verovelan maksamisesta löytyy yhteisymmärrys verottajan kanssa, ei tieto velasta välity julkiseen verovelkarekisteriin. On todennäköistä, että verohallinto suostuu maksujärjestelyyn mikäli yrityksen talous on terveellä pohjalla ja ongelmana on esimerkiksi viivästynyt maksusuoritus asiakkaalta.

Rekisteri on myös yrityksien etu

Osa yrityksistä näkee rekisterin negatiivisena asiana, ”häpeärekisterinä”, vaikka se ei sitä ole. On muistettava, että varsin usein yrityksen ongelmat johtuvat nimenomaan toisen yrityksen ongelmista. Siitä, että asiakasyritys ei maksa velkaansa. Verovelkarekisteri tarjoaa vaivattoman ja helpon tavan tarkistaa onko asiakasyritys suorittanut velvoitteensa verottajalle.

Verovelkarekisteri on nimensä mukaisesti verohallinnon ylläpitämä rekisteri. Se ei ole kattava rekisteri, josta voisi tarkistaa yrityksen luottokelpoisuuden. Kuitenkin,mikäli asiakasyrityksen tiedot löytyvät rekisteristä, varovaisuutta kannattaa noudattaa.


< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua